Продавець Iнтернет-магазин Аптечка розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2769 відгуків
Магазин
+380 (98) 822-60-60
+380 (67) 199-31-21
+380 (67) 171-67-47

Головний орган з переробки токсинів

Головний орган з переробки токсинів

Печінка - один з найбільших органів, що виконує роль фільтра. Він очищає кров від токсинів і виробляє жовтку, яка бере участь у перетравленні їжі. Продуктивність і цінність цього органу неможливо переоцінити. Крім очищувального, він виконує інші функції:

  • Виготовлення лімфу і сечевіна
  • є сховищем поживних речовин - вітаміну В12, А, D та інших
  • очищує кров від токсинів
  • виробляє жовч
  • відповідає за всі види обміну речовин
  • виробляє альбумін - основний білок крові
  • впливає на звуження крові
  • є депо глікогену, необхідного для захисту організму енергією

Робота печінки залежить від засвоєння вітамінів та мінералів, якості травлення, стану шкіри, рівня енергії та загального самопочуття людини.

На жаль, у багатьох людей печінка переобтяжена. Незбалансоване харчування, фастфуди, інтоксикації та погана екологія змушують її працювати на знос. Неперероблені жири і токсини замінюють здорові клітини печінки, що призводить до серйозних патологій. Довгий час печінка може страждати мовчки, не розповідаючи про це якими-небудь симптомами. Проте, згідно з статистикою, смертність від цирозу печінки знаходиться на третьому місці після серцево-судинних захворювань та онкології.

Печінка переробляється не лише на токсини, які надходять з їжі. Щодня в організмі відмирають тисячі клітин, які необхідно виводити і утилізувати. Отруйні речовини, які надходять з повітря, наприклад, вихлопні гази, некачана побутова хімія, також збільшують навантаження на печінку.

Тому за її роботою потрібно постійно стежити, позбавляючи цей орган від надмірного навантаження. Перш за все фахівці радять відмовитися від продуктів, які руйнують печінку. До них належить:

  • Жири тваринного походження
  • Копчена їжа
  • маргарин і майонез
  • Кондитерські вироби
  • Гарячі спеції та овочі - редька, хрен, редис.
  • кава
  • Алкогольні напої

Ризик для печінки становить немиті продукти, їжа з штучними барвниками, консервантами та іншими добавками, прийом антибіотиків. Похмурують стан цього органа і не пов’язані з їжею фактори: забруднене повітря, стрес, гнів, вірусні інфекції та затяжна спека.

Вплив патології на організм

Коли печінка не може нейтралізувати токсини через їхню велику кількість, її клітини гинуть внаслідок замежування тригліцерідами (жиром). У випадку, якщо більше 2 /3 клітин уражені, печінка перестає працювати і виконувати свої функції. Видужують жовтки та шлункового соку, їжа перестає нормально перетравлюватися, біодоступність поживних речовин різко знижується. 

Коли печінка уражена, токсини та шкідливі бактерії не утилізуються, а потрапляють в організм, провокуючи інтоксикуцію, або, простіше кажучи, отруєння. Через це страждають усі системи і органи, знижується імунітет, енергопотенціал, погіршується кровообіг і гормональний фон. Загалом, у випадку патології печінки порушується обмін речовин, оскільки саме цей орган є головним зв’язком у метаболізмі білків, жирів та вуглеводів.

Порушення у роботі печінки може довго не давати про себе знати. Визначити їх можна тільки за допомогою непрямих ознак, таких як:

  • Млявість і головний біль
  • сухість шкіри, пігментні плями
  • запори, потемніння сечі
  • жовтуватий відтінок шкіри
  • алергічні реакції
  • Пошкодження травлення
  • Підвищений кров’яний тиск 
  • Надлишок холестерину в крові

Харчування та добавки для печінки

Існує велика кількість дієтичних добавок для підтримки здоров'я печінки під час перевантаження. Вони містять вітаміни, мінерали, фосфоліди та антиоксиданти. Особливо важливо захистити печінку під час прийому антибіотиків, погіршення травлення та інших ознак аварійного завершення роботи цього органу.

Найпоширенішим гепатопроторектором є розторопшу (силимарин), екстракт артишока, вітаміни групи В, ессенціальні фосфоліди та інші. 

Щоб правильно підібрати дієтичні добавки для захисту печінки, обов’язково зверніться до лікаря. Існує велика кількість медичних препаратів для печінки, які призначають у випадку вже наявних серйозних патологій суворо під наглядом лікаря. У цьому випадку добавки можуть використовуватися тільки як допоміжний засіб у складі комплексної терапії.

Інші новини

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner